Geschikt vanaf 4 jaarzien_met_je_ogen_dicht

‘Papa tilt een stoeptegel op. Daaronder zijn honderden mieren druk in de weer. ‘Er is altijd meer dan je denkt,’zegt papa. Dat voel ik, als ik opa’s lege stoel aai. Of als ik mijn oor op papa’s borst leg.’

Mijn bespreking: Een ontroerend verhaal over het gemis van een opa. Hij is er niet meer, maar leeft toch voort in de herinneringen. Het verhaal wordt verteld door een klein meisje (ik -figuur). Zij gaat met haar vader bij haar oma op bezoek. Opa is er niet meer en nu wordt de garage afgebroken. Zonder dat het direct gezegd wordt, voel je het verdriet dat ieder op zijn eigen manier verwerkt. Gevoelens zijn soms ook zo lastig om te verwoorden. Het verhaal is eenvoudig met korte zinnen, maar heeft veel diepgang. Je voelt niet alleen het verdriet maar ook de band die vader en dochter hebben. En op hun eigen manier zoeken ze troost bij elkaar. Het leven gaat ook gewoon weer verder. Het lieve verhaal wordt ondersteunt door zacht gekleurde tekeningen. Elke twee bladzijden hebben weer een andere kleur. Ze zijn bedrieglijk eenvoudig maar er is goed over nagedacht. Zo zie je op elke tekening een witte duif…. zou die troost symboliseren? De gezichtsuitdrukkingen veranderen door kleine nuanceverschillen. Ze stralen een soort sereenheid uit.

Een boek dat je kan gebruiken bij een stukje rouwverwerking van jonge kinderen. Maar ook geschikt om over gevoelens te praten. Leer kinderen maar hun ogen dichtdoen en op zoek gaan naar mooie herinneringen. Want er is meer dan je denkt…..

Geschikt vanaf 4 jaar.

Titel: Zien met je ogen dicht

Auteur: Milja Praagman

ISBN: 9789462912397

Prijs: 14,50

Uitgever: De Eenhoorn

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s